Over De Schutse

De Schutse voor vrijwillige palliatieve zorg in Noordoost-Groningen

De meeste mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen. In hun eigen vertrouwde omgeving en omringd door mensen die van hen houden.

Vaak neemt de levenspartner, een familielid, vriend(in) of goede buur als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Maar soms gaat dat niet meer, om welke reden dan ook. In dat geval kan De Schutse, stichting voor Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Groningen, uitkomst bieden.

De ervaren en betrokken vrijwilligers kunnen u ondersteunen bij uw zorgtaak. Zo kunt weer even op adem komen of uw aandacht besteden aan andere zaken die voor u belangrijk zijn. Dit kan in de thuissituatie of, als dat niet meer mogelijk is, in hospice de Schutse in Appingedam. Ons hospice biedt een liefdevol thuis voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase.

Tijdelijk verblijf in het hospice (zogenaamde respijtzorg) is ook mogelijk. Bijvoorbeeld als de belangrijkste mantelzorger ziek is of even een moment voor zichzelf nodig heeft.

De Schutse biedt in Noordoost-Groningen 2 mogelijkheden voor palliatieve zorg:

  • Palliatieve zorg Thuis – Als de palliatieve zorg thuis voor een naaste door familie en vrienden te zwaar dreigt te worden, of als deze zorg ontbreekt, kunt u een beroep doen op De Schutse.
  • Palliatieve zorg via Hospice – Verblijf in het hospice is mogelijk bij een levensverwachting van ongeveer drie maanden of korter.

Bent u op zoek naar palliatieve zorg in Noordoost-Groningen of wilt u meer weten over palliatieve zorg? Neem gerust contact met ons op.

Bel: 0596 – 820 000
E-Mail: info@deschutsevptz.nl
In geval van spoed. Bel: 06 – 295 113 57.

"…zodat niemand in eenzaamheid hoeft te sterven…"