Dagindeling

U geeft zelf het tempo van de dag aan en dat wordt daarin door vrijwilligers en verpleegkundigen zo goed mogelijk gevolgd. Zo kunt u bijvoorbeeld eerst rustig ontbijten  voordat de verzorging plaatsvindt. En als u net lekker slaapt, laten we praktische zaken gewoon even wachten.

Bezoek

Uw bezoekers zijn wat ons betreft de hele dag welkom in hospice De Schutse. Zij kunnen desgewenst zelf koffie en thee zetten. Op uw verzoek kan het bezoek ook worden beperkt.

De kamer

Er zijn vier gastenkamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De kamer is al volledig ingericht, maar er is altijd ruimte voor uw persoonlijke dingen om een vertrouwde omgeving te scheppen, zoals klein meubilair, uw eigen stoel, schilderijen, foto’s etc. Als gast mag u roken op uw eigen kamer.

Huisdieren mogen afhankelijk van de omstandigheden en na overleg met de coördinator soms meekomen.

Maaltijden

Elke dag bereiden speciale kookvrijwilligers van hospice De Schutse een warme maaltijd voor u. Als u liever heeft dat familieleden of vrienden uw eten klaarmaken kan dat ook.

De kok houdt zoveel mogelijk rekening met uw wensen, wat u lekker vindt en wanneer u het liefst eet.

Blijven slapen

Familie of naasten kunnen bij u in de kamer, of dichtbij in de logeerkamer blijven slapen.

Terras en tuin

Elke kamer heeft zijn eigen terras. Het terras is toegankelijk voor rolstoelen en bedden.

Huiskamer

Het hospice heeft een ruime en gezellige huiskamer met een zithoek en twee grote tafels, waaraan gegeten en gelezen kan worden. Er is ook speelgoed voor de kleintjes. Aansluitend is er de open keuken.

De stiltekamer

Het hospice heeft een mooie stiltekamer waar gasten, hun naasten en iedereen die in het hospice werkt zich kan terugtrekken wanneer daar behoefte aan is.

Zorg

In het hospice De Schutse bent u nooit alleen. Vrijwilligers en beroepskrachten werken nauw samen. Wat de mensen van het hospice verbindt is aandacht, toewijding en respect. De vrijwilligers zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een goede opleiding gehad. De verpleegkundigen zijn ervaren in palliatieve verpleegkundige zorg.

De medische zorg wordt verleend door uw eigen huisarts. Als dit niet mogelijk is heeft het hospice een afspraak met een aantal huisartsen uit Appingedam en Delfzijl die deze zorg kunnen overnemen.

De zorg is gericht op de kwaliteit van leven op het moment dat er medisch gezien geen genezing meer wordt verwacht. Hierbij is aandacht voor pijn en symptoombestrijding, psychische, sociale en levensbeschouwelijke ondersteuning en steun bij rouwverwerking.

 

“Mijn vader ging ineens weer eten. Eerst een klein bordje maar toen regelmatig een beetje meer. Hij vond het zo gezellig samen met zijn buurman aan tafel, de gesprekken, de krant doornemen en daarna nog even roken op het bankje in de zon. Nooit gedacht dat er nog ruimte was voor een nieuwe vriendschap.”

 

Nazorg

De vrijwilligers en coördinatoren zijn er voor u en uw naasten. Gedurende uw verblijf zijn er regelmatig evaluatiemomenten. Ons absolute streven is om met elkaar dag en nacht u optimale zorg te kunnen bieden.

In de periode na overlijden vindt er een evaluatiegesprek plaats met de nabestaanden en de coördinator.

Ook organiseert De Schutse jaarlijks een herdenkingsbijeenkomst in de kerk van Tjamsweer.

Naast de hospice biedt De Schutse in Groningen ook mogelijkheden voor palliatieve zorg thuis. Bent u op zoek naar palliatieve zorg in Groningen of u wilt meer weten over palliatieve zorg in Groningen?Neem gerust contact met ons op.

Bel: 0596 – 820 000
E-Mail: info@deschutsevptz.nl
In geval van spoed. Bel: 06 – 295 113 57